De wedstrijdgroep wenst iedereen een fijne vakantie!

Na een halfjaar stevig trainen en vele wedstrijden verder is het dan zover. Het is vakantie. De sportieve lichamen mogen even in ruststand. Fraaie resultaten werden er het afgelopen halfjaar gehaald. Vele prijzen werden mee naar huis genomen met trotse papa’s, mama’s, trainers en coaches. We hebben ons nationaal goed laten zien! De club is trots op jullie. Alle resultaten en de wedstrijdkalender werden keurig bijgehouden door Krista (wedstrijdsecretariaat). Met de clubranglijst op basis van wedstrijdscores is een extra motivator toegevoegd. Dank hiervoor. Ook dank aan alle coaches!

Wat is er nou zo leuk aan wedstrijdjudo?

We vroegen het aan een paar van onze fanatiekelingen.

Bram (7 jr) Vindt de wat zwaardere trainingen uitdagend en is blij met alle hulp en tips die hij krijgt om lekker aan wedstrijden te kunnen deelnemen.  Hij wil later een goede wedstrijdjudoka worden en timmert bij wedstrijden al behoorlijk aan de weg.

Jaap (8jr) Geniet van de moeilijkere tegenstanders die hij meer bij de wedstrijdgroep treft dan bij de gewone training. De trainingen bereiden hem goed voor op wedstrijden. De trainers vindt hij lief (de trainingen niet hoor!). Jaap meldt verder dat hij erg genoten heeft van de teamwedstrijden en de uitdaging van nieuwe en zwaardere tegenstanders blijft zoeken.

Yorick (7jr) Zit al ruim 2 jaar op judo. Zijn vader geeft hem stiekem nog wat extra les op 2 matrassen. De kuilen zitten er inmiddels goed in. De wedstrijden gaan Yorick goed af dankzij de leuke wedstrijdtrainingen die hem hierop hebben voorbereid. Naast professioneel judoka wil hij topvoetballer worden. Zijn grote voorbeelden zijn Eddie (voetbalclub Wilhelmus) en Hakim Ziyech van Ajax.

Mathijs (14 jr) Is enthousiast over de praktische technieken die hij hier leert en die vooral op wedstrijden zijn geënt. Voorts vindt hij de intensiteit van de trainingen fijn.

Rowan (9 jr) Is de broer van Yorick. Vindt de bevrijdingstechnieken en wedstrijdtechnieken top. Zijn wedstrijdinstelling is: “we zullen wel eens even zien wie er de beste is”. Last van zenuwen heeft hij niet behalve als zijn tegenstander een paar kopper groter is.

Juna (9 jr) Trainen met meer mensen en oefenen op verschillende niveau’s maken het voor haar heel leuk. Genoegzaam denkt zij terug aan de mooie ippon die ze maakte op het Pinkstertoernooi. Juna roemt de leuke oefeningen in spelvorm die de trainers geven.

Sarah Met trainingen van anderhalf uur kun je veel meer doen. We werken aan conditie, techniek en specifieke wedstrijdelementen. Afgelopen jaar heb ik veel geleerd over grondtechnieken en verwurgingen. Mijn ambitie is meer explosief judo op de mat te gaan leggen. De trainers kunnen mij hierbij goed helpen.

Nou, en dan onze trainers.

Die zijn gewoon knettergoed en gedreven. Enkele kwalificaties hieronder.

Marie-Jose Nieuwenhuizen (hoofdtrainer) 3e Dan – gekwalificeerd judoleraar A

Is gestart met judo toen ze iets ouder dan 3 jaar was.  Zij heeft wedstrijdjudo bedreven op een hoog niveau. Haar kennis en ervaring draagt ze met plezier over.  Daarnaast wil ze de ambities van de groep en de individuen daarin gaan uitbreiden. Voor na de zomer meldt ze alvast dat er nog wat leuke activiteiten en trainingsvormen voor de wedstrijdgroep in het verschiet liggen.  Naast het gewone judo is ze gespecialiseerd in Braziliaans judo. Hierin doet ze ook wedstrijden. Dan heeft ze nog een kwaliteit die zich de afgelopen jaren flink heeft ontwikkeld maar hiervoor verwijzen wij naar Irene (hieronder).

Raymond v/d Meer – trainer – 1e Dan

Die kennen we als een fanatieke judoka die zelf ook graag aan wedstrijdtrainingen bij Willem deelneemt. Hij houdt wel van een potje sportief knokken en afzien. Vindt lesgeven ontzettend leuk en coacht wedstrijdjudoka’s wanneer hij kan.

Irene- trainer – 1e Dan

Heeft een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt; in nog geen drie jaar een zwarte band! Werkt graag naar de wedstrijden toe met de jeugd. Zij heeft niet alleen aandacht voor de groep maar ook de individuele judoka. Die verdient ook aandacht en moet gezien worden. Irene komt uit het onderwijs; lesgeven zit in haar genen. Dit vindt ze gewoon heel erg leuk en dat straalt ze uit. Irene en Marie-Jose hebben ze zich ontwikkelt tot judokata toppers  (uitvoering geven van judo kata’s) op een dusdanig hoog niveau dat ze zelfs naar het EK mogen.

Al met al hebben we alles is huis om een mooie 2e helft van wedstrijdjudo in 2019 tegemoet te zien. De wedstrijdjeugd is, talentvol,  ambitieus en enthousiast en de trainers zijn van hoog niveau.

Fijne vakantie allemaal en op naar nieuwe successen.

Share This