Tuimeljudo

Kinderen willen bewegen. Door te bewegen ontwikkelen zij hun motorische vaardigheden en hebben daar hun leven lang profijt van. Speciaal voor allerjongsten hebben wij bij Budo Gouweleeuw peuterjudo aan ons lesprogramma toegevoegd. Je peuter maakt spelenderwijs kennis met de basisprincipes van het bewegen.

Voor wie is tuimeljudo bedoeld?

Tuimeljudo is voor alle kinderen in de leeftijd van 2 t/m 3 jaar. In een ongedwongen sfeer leren peuters al doende op een veilige manier bewegen en vallen. Hierdoor verklein je de angst om jezelf pijn te doen. Door de judo gerelateerde aanpak, leren de kinderen tevens om te gaan met fysiek contact. Tuimeljudo doe je dan ook samen. Door met elkaar te bewegen, leer je elkaar te vertrouwen en op een respectvolle manier om te gaan met leeftijdgenoten. Kinderen met faalangst krijgen zelfvertrouwen en eigenwaarde. Drukke kinderen leren hun energie beter te beheersen en te hanteren. Vanuit het tuimeljudo stromen de kinderen vanzelf door naar een andere judogroep.

Ouder(s)

Als ouder kun je bij tuimeljudo meedoen met je peuter. Wel is het de bedoeling geen sieraden of andere scherpen voorwerpen (zoals riemen) te dragen op de judomat. Dit komt de veiligheid van jezelf en je peuter ten goede. Een spijkerbroek is verboden omdat deze de judomat kan beschadigen. Schoenen doe je altijd uit voordat je de mat betreedt, dit met oog op de hygiƫne en uit respect voor de sporten die er beoefend worden. Tevens verzoeken we je om minimaal een lange sportbroek en een T-shirt (geen hemdje) te dragen.

Interesse?

Als je belangstelling hebt, kun je contact met ons opnemen via het contactformulier. Eveneens is het mogelijk om een gratis proefles te nemen. Probeer het eens! Laat je kind kennismaken met deze vorm van sport, een proefles verplicht immers tot niets.

Wie zouden er stiller kunnen zijn? De kinderen op de mat of de papa’s en mama’s aan de kant?
Joop Gouweleeuw

Share This