Bij Budo Gouweleeuw hebben we het jaar in stijl afgesloten met een randori-festival.

Afgelopen zaterdag 29 december meldden zich judoka’s van heinde en verre bij de sporthal aan de Willem Bilderdijkhof. Sebastiaan Fransen, 5de dan judo en trainer bij Velo Ryu Ha in Wateringen, verzorgde de les. Het idee was om 2 uur lang met verschillende mensen in een ongedwongen sfeer randori’s (oefenwedstrijdjes) te maken. De enkeling die overenthousiast de partijtjes in dook, kwam er na een half uur achter dat die ongedwongen sfeer echt noodzakelijk was om het vol te houden!

Uiteindelijk stonden er 36 mannen en vrouwen op de mat, van witte tot en met zwarte band. Zoals gehoopt, werd het inderdaad een gezellige en leerzame middag. Na afloop konden de echte volhouders nog even genieten van een drankje in ons mooie Delft.

Ben je judoka en lijkt dit je ook leuk? Over een half jaar (aan het eind van het sportseizoen), wordt het randori-festival georganiseerd bij Velo. Volgend jaar rond deze tijd is het Delftse Budo Gouweleeuw weer aan de beurt. Houd te zijner tijd de websites van de clubs in de gaten.

Share This