Het was een gevarieerd resultaat van onze judoka’s -12 op de Open Zuid Hollandse.

De dag begon met Juna en Nikki. Beide in een poule met nogal wat groene banden en zelfs een blauwe band. Aan de inzet lag het niet, maar de tegenstand was toch effe te zwaar. Nikki ging steeds beter maar verloor haar 4 partijen, de laatste op beslissing, een 5e prijs. Juna verloor er 3 maar won er 1 met een wazari, een 4e prijs.

In de volgende ronde kwamen Bram, Yorick, Jaap en Adam de mat op. Bram had het moeilijk ondanks zijn inzet. 4 verloren partijen, waarvan de laatste op beslissing. Het doorzetten van een ingezette worp blijkt bij meerdere judoka’s nog een leerpunt. Yorick ging goed. Liet zich verrassen in de eerste partij, maar maakte dat goed door zijn 2e en 3e partij te winnen. Toen bleek dat 2 judoka’s gelijk geëindigd waren, dus een beslissingspartij. Yorick maakte dat heel mooi af met een wazari gevolgd door een ippon en dus bovenop het podium. Jaap begon zijn partijen goed met 2x een overnamen tani otoshi won hij met een ippon. De 2de partij verloor hij maar bij zijn 3de partij had hij maar 3 seconde nodig om de tegenstander met een ippon naar de grond te werken. Zijn laatste partij had hij het lastig doordat zijn tegenstander hem om zijn nek beetpakte en niet werd bestraft en verloor deze partij. Een mooie 3de plek werd het. Adam had lastige tegenstanders maar met zijn vechtlust wist hij alle 4 zijn partijen te winnen met 3 maal een ippon en 1 wazari en dus een 1ste plek.

In het laatste blok waren Roan, Stijn en Valetin aan de beurt. Roan had het moeilijk. Hij won zijn eerste partij knap met een ippon maar verloor de andere 3 partijen, maar ondanks dat wist hij toch nog een gedeelde 3de plek te bemachtigen en ging met trots gevoel naar huis. Stijn ging goed hij won zijn 1ste partij met een ippon. Zijn 2de partij verloor hij nipt en had hij de pech dat 1 wazari werd afgekeurd. Zijn 3de partij won hij weer nipt. In de laatste seconden maakte hij een mooie overnamen en won met een wazari. Ook zijn laatste partij won hij en mocht een wel verdiende 2de prijs in ontvangst nemen. Valentin had het moeilijk hij verloor zijn eerste partij maar zijn 2de partij won hij overtuigend. De derde partij verloor hij helaas weer maar sleepte wel een 3de plek binnen.

Al met al was het een pittig toernooi voor onze judoka’s. De tani othosi heb ik veel gezien. Dus veel de zelfde worpen en dat zien de tegenstanders ook. Dus de volgende keer ook andere worpen laten zien. Dit zullen we ook weer onder de aandacht brengen dinsdag bij de wedstrijd training en ook het doorzetten van een worp. Wij hebben in ieder geval weer genoten van jullie prestaties

Raymond en Maarten

Share This