Tai Chi is de zachtste vorm van de gevechtskunsten en is eigenlijk een onderdeel van Kung Fu. De nadruk bij dit onderdeel ligt evenveel op de interne kracht en beweging, als op de externe kracht en beweging. Tai Chi wordt ook wel meditatie vanuit beweging genoemd. Vanuit zachtheid leer je je openstellen voor de intentie van je tegenstander en voor je eigen positie. Dat kan alleen als je evenwicht en balans goed in orde zijn. Dat geldt niet alleen in de vechtkunsten, maar net zo goed in het dagelijks leven. Daarom oefenen we vaak met evenwicht, houding en balans. Het gaat ook om ontspanningsplezier en doorstroming van de qi (de levensenergie). Dat is goed voor de gezondheid.

De Tai Chi-oefeningen worden uitgebreid met Qigong-oefeningen voor warming-up, meditatie en voor het algeheel welbevinden. Ook bij Qigong is balans (vinden) en het doorstromen van de levensenergie (de qi) belangrijk.

Deze lessen worden gegeven op zondagavond van 20.00 tot 21.00 uur. Geinteresseerd? We nodigen u graag uit voor een gratis proefles

Share This