Oliebollentoernooi Vlaardingen 2 januari 2019

Het jaar begon weer goed voor de judoers van Budo Gouweleeuw op het Oliebollentoernooi in Vlaardingen. Een leuk niet al te groot (3 matten) toernooi met een goede sfeer. De verschillen qua gewicht en band waren soms wat groot maar dat zal andersom ook wel eens zo zijn.

Om 12.30 gingen de gebroeders Yorick en Roan heel goed van start. Roan moest even warmlopen maar won er 2 van de 3 waarvan 1 op beslissing. Yorick ging meteen goed van start en won 3 van de 4 partijen. Allebei een tweede plaats.

Om 13.30 was het de beurt aan Stijn en Siobhan. Stijn maakte 4 mooie partijen, won ze ook alle 4 waarvan 1 op beslissing. Dus op plaats 1. Siobhan had het moeilijker, zat in een zware groep, ging er met volle inzet in maar winst mocht helaas niet lukken. In ieder geval weer judo ervaring opgedaan en met 4e prijs naar huis.

Om 14.30 Adam, Juna, Ella en Daan de mat op. Adam is niet moe geworden. Won al zijn 3 partijen in korte tijd en dus op plaats 1. En dat geldt ook eigenlijk voor Ella. Ook die won haar 3 partijen ruim binnen de gestelde tijd. Juna had het moeilijker. Ondanks haar inzet mocht winst niet lukken. Ook voor haar geldt weer een judoervaring rijker en met een 4e prijs naar huis. Daan zit in een volgende leeftijdsklasse nu ook met verwurgingen en dat was te merken. Mooie pittige partijen en hij won er 2 van de 3. Vervolgens bleek dat in zijn poule 3 judoka’s waren geĆ«indigd met 2 gewonnen partijen en 20 punten. Daan moest dus nog 2 partijen om toch een volgorde te bepalen. De eerste won hij weer fraai maar de tweede werd verloren door en verwurging die overigens op de kaak zat en niet om de nek maar dat ontging de scheidsrechter. Toch met een mooi verdiende 2e plaats naar huis.

Maarten

Share This