Dit weekend hebben meer dan 150 judoka’s – en 1 jiu jitsuka (!) – een nieuwe band of slip verdiend tijdens de kyu-examens! Stiekem begonnen de examens afgelopen woensdag al, toen de G-judoka’s mochten aftrappen. Zij ontvingen een oorkonde en snoepzakje na hun demonstraties. Vrijdagmiddag was het de beurt aan de tuimelaars. Onze allerjongsten getuigden van grote vaardigheden op het gebied van rollen, hinkelen, springen en dierenimitaties. Geheel terecht ontvingen zij een oorkonde en, misschien nog belangrijker, een heliumballon met rozijntjes. Na de tuimelaars was het de beurt aan de leden boven de 10 jaar. Al met al werd het een gezellige avond met mooie staaltjes judo en jiu jitsu.

Zaterdagochtend om 9 uur beten de 4- en 5-jarigen het spits af. Op deze dag mocht het leeuwendeel van de judoka’s examens afleggen. De sfeer was ontspannen en het tijdschema stond als een huis. De serieuze examens werden nog afgewisseld met demonstraties en uiteraard wat potjes reuzenjudo. Het is een verdrietig gegeven dat al die grote bruine en zwarte banden maar ingemaakt blijven worden door de kabouters!

Deelnemers, van harte gefeliciteerd met het behalen van jullie examens! Jullie hebben er hard voor getraind. Ouders, bedankt voor de positieve insteek, hulp bij het opruimen en de aanmoedigingen. Vrijwilligers, ontzettend bedankt voor jullie inzet! In het bijzonder willen we de aandacht vestigen op Michel Brakel, Diana Soei Toe, Brenda van der Linden en Judith Teunisse. Zij hebben de examens tot in de puntjes voorbereid waardoor de assistenten op de vrijdag en zaterdag alleen maar hoefden te genieten.

De foto’s kun je hier terugvinden. In de loop van de week zullen meer foto’s worden bijgeplaatst.

Share This