Weer een mooi en leerzaam toernooi voor onze judoka’s. Het heet instaptoernooi, maar de verschillen zijn niet altijd te verklaren. Ik snap dat het best moeilijk is om de groepen zo gelijkwaardig mogelijk te maken maar ik zag vele malen toch forse verschillen in banden/kyu’s. Wit tegen groen, oranje tegen blauw. Daar hadden onze judoka’s ook mee te maken. Maar ze waren er bijna allemaal.

De eerste groep was met Sara, Juna, Romy en Debora. Alleen Juna won al haar partijen (en dus oranje badge), maar de inzet en wil zat er bij allemaal in. Dus toch lekkere partijen gedraaid en weer wat meer ervaren naar huis.

In de tweede groep startte Tamirlan in een goede partij met wazari tegen, maar maakte dat in de volgende twee partijen goed met twee ippons. Goed voor de bruine badge.

In de derde groep waren Stijn en Cos aan de beurt. Stijn maakte er een stijgende lijn van. Begon met een snelle ippon tegen en twee goede partijen helaas zonder resultaat, maar pakte de vierde partij met een ippon door houdgreep. Cos was goed op dreef met vijf partijen, waarvan 4 gewonnen. Verdiende daardoor zijn zwarte badge en mag dus niet meer aan instaptoernooien meedoen.

Tot slot in de vierde groep Ayoub. Draaide vijf partijen waarvan hij er 1 won met wel een hele snelle ippon. Daardoor kon hij wel zijn oranje badge ophalen.

Dus het was weer een leuke wedstrijddag, zeker ook met de ondersteuning van Raymond als coach.

Maarten

Share This