Instaptoernooi 24 maart – een verslag door meester Raymond

Siobhan en Sara beten de spits af in het eerste blok. Siobhan maakt het de tegenstander lastig door steeds van pakking te wisselen en ze staat steeds steviger. Ze kan nog iets sneller de worp inzetten maar dat geldt voor ook voor de anderen. Haar doorzetting vermogen is bewonderingswaardig.

Sara liet mooi Judo zien en was vooral sterk in de overnames. Ze heeft haar oranje badge verdiend. Als tips heeft ze mee gekregen om tijdens de worp de pakking niet los te laten en om er helemaal voor te durven gaan.

In de middag blok 3 waren Aron, Roan en Valentin aan de beurt. Voor Aron was het zijn eerste instaptoernooi. Hoewel de tegenstander vaak groter was liet hij zich niet afschikken en maakte hij het de tegenstander lastig. 1 partij wist hij te winnen met een wazari. Je kon zien aan zijn gezicht dat hij het naar zijn zin had en hij heeft weer veel bij geleerd.

Roan had ook tegenstanders die vaak groter waren, maar hij wist toch een partij te winnen met een ippon. De laatste partij viel hij hard op zijn buik wat erg pijnlijk was, maar hij heeft de partij nog wel afgemaakt, waar ik hem erg voor bewonder.

Valentin was ingedeeld in de -42 en hij zat dus in het begin van zijn gewichtsklasse. Hij had het zwaar maar elke partij heeft hij afgemaakt en dat getuigt van doorzettingsvermogen. 

In het laatste blok waren Bram, Jaap en Adam aan de beurt. Bram had bij binnenkomst zijn gele badge al verdiend, maar ging toch met veel energie de partijen in. Als hij wat steviger gaat staan en sneller zijn worpen inzet kan hij het de tegenstander moeilijk maken. Ook al heeft hij geen partij gewonnen, hij bleef lachen en had het best naar zijn zin.

Jaap heeft krachtig judo laten zien met veel mooie overnamens en wist al zijn partijen te winnen. Hij mocht dus zijn oranje badge ophalen.

Adam heeft afscheid genomen van het instaptoernooi door al zijn partijen te winnen en de zwarte badge te halen. Ook hij liet krachtig judo zien en verraste keer op keer zijn tegenstander.

Onze meester Aad werd ook in het zonnetje gezet tijdens dit toernooi. 40 jaar staat hij al op de mat als scheidsrechter en daar werd hij voor gehuldigd. Een hele prestatie!!!

Share This