Het zal je waarschijnlijk niet ontgaan zijn: afgelopen vrijdag en zaterdag hebben de onderlinge wedstrijden weer plaats gevonden. Facebook ontplofte bijna door alle filmpjes en foto’s van hardwerkende en lachende judoka’s, ouders en vrijwilligers. Het vormde een goede afspiegeling van de gezellige drukte die het in de dojo geweest is. Op vrijdag, na twee lesjes tuimeljudo, mochten de judoka’s -15, -18 en 18+ het spits afbijten in de teamwedstrijden. Het was een avond met een aantal mooie wedstrijden.

Op zaterdag viel de eer aan onze judoka’s onder de twaalf. Voor sommige kinderen was zo’n toernooi toch wel erg spannend, maar uiteindelijk mocht iedereen een prijsje in ontvangst nemen. De zaterdag werd gekenmerkt door demonstraties van mooie worpen en het tonen van wat het betekent om een judoka te zijn: respect voor elkaar, op en buiten de mat. De dag verliep dan ook gemoedelijk. De wedstrijdjes werden afgewisseld door twee jiu jitsu-demonstraties en een serie uit een judo-kata.

Vooral de harde klappen die de uke’s op de mat maakten, vielen erg in de smaak. Een mooi uitgevoerde kata guruma was wellicht favoriet onder het jeugdige publiek. De dag is bijzonder geslaagd verlopen. We bedanken Bas, Marcel, Jacoba, Judith, Patrick en Michel voor goede hun organisatie en inzet! Ook alle andere vrijwilligers, waarvan sommige hun hele vrijdagavond en zaterdag op de dojo hebben gestaan, willen hartelijk bedanken voor alle energie die ze erin hebben gestoken. Ook jullie zijn kanjers!

Share This