Judo

Judo is een van origine Japanse contactsport voor jong en oud met een rijke traditie en geschiedenis. Judo kent vele specialisaties. Zo kun je er wedstrijden in maken en je traditionele techniekenseries eigen maken. Judo draagt bij aan de (mentale) weerbaarheid, maar ook aan het incasseringsvermogen, bijvoorbeeld op het gebied van veilig leren vallen.

Budo Gouweleeuw biedt judo voor een breed publiek vanaf 2 jaar oud. Studenten trainen bij ons voor de halve prijs. Naast reguliere lessen voor de jeugd en voor volwassenen, hebben we speciale trainingen voor de volgende doelgroepen:

Wedstrijdjudo

Speciaal voor de vastbijters heeft Budo Gouweleeuw wedstrijdgroepen. Op de dinsdagavond kunnen de 6- tot en met 17-jarigen terecht voor intensieve wedstrijdtraining. Op de woensdagavond van 19:00 tot 20:15 is er een wedstrijdtraining met veel aandacht voor conditie.

Haaglanden

Budo Gouweleeuw heeft met Lu Gia Jen (Den Haag), Sport Accent (Den Haag) en Yotosama (Zoetermeer) een samenwerkingsverband op op gebied van wedstrijdjudo. Het doel van deze samenwerking is om elkaars judoka’s beter te maken. Hiertoe worden op donderdag gezamelijke trainingen georganiseerd. Deelname hieraan is uitsluitend mogelijk als je lid bent van de vereniging en hiervoor wordt uitgenodigd. Onze hoofddocent bepaalt (in overleg met de andere docenten) wie mag deelnemen. De trainingen vinden plaats op donderdag in de dojo van Lu Gia Jen in Den Haag:

  • judoka’s tot de -15 klasse van 18.00 – 19.30 uur

De training wordt beurtelings verzorgd door docenten van de verenigingen. Ze zijn bedoeld ter aanvulling op de trainingen binnen de eigen club en niet ter vervanging.

Behalve samen trainen, komen de judoka’s ook samen uit in nationale teamtoernooien en individuele wedstrijden in het buitenland. De Judoteams Haaglanden worden ingeschreven bij districtskampioenschappen en voor de meetmomenten voor de klassen -15, -17, -20 jaar en voor de senioren.

Tuimeljudo (2- en 3-jarigen)
Kinderen willen bewegen. Door te bewegen ontwikkelen zij hun motorische vaardigheden en hebben daar hun leven lang profijt van. Speciaal voor allerjongsten hebben wij bij Budo Gouweleeuw peuterjudo aan ons lesprogramma toegevoegd. Je peuter maakt spelenderwijs kennis met de basisprincipes van het bewegen. Lees hier meer over tuimeljudo bij Budo Gouweleeuw.
Aangepast judo
Judo betekent voor jongeren met een beperking dat ze bezig kunnen zijn met sporten en duidelijke waarden en normen kunnen verwachten. Lees hier meer over aangepast judo bij Budo Gouweleeuw.
Share This